Lam med grønn curry og pitabrød
Foto: Istock

Lam med grønn curry og pitabrød

Denne retten henter inspirasjon fra flere områder som Midt-Østen og Asia og resultatet er en rett som er superenkel å lage og har mye smak.

Fremgangsmåte

  1. Start med å sette ovnen på 130 grader for så å ha salt og pepper på de rå lammebogskivene. Deretter stekes kjøttet i pannen på høy varme til skorpen er pent brunet på begge sider.
  2. Ta kjøttet av pannen og «smør inn» kjøttet med grønn curry paste. Nå skal ovnen være klar for kjøttet.
  3. Legg det i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Kjøttet er klart når denne når 65 grader, ca 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen.
  4.  Imens kan du lage dressingen, enkelt, bland den greske yoghurten med hvitløk og sett i kjøleskapet.
  5. Siden ovnen er opptatt, er et alternativ å ha olje i pannen, sett på svak til medium varme, kutt tomatene i to, ha på salt og pepper og legg dem i pannen. Sett på et stort dekkende lokk slik at du får «ovneffekten». Ta lokket av etter 7 minutter eller når du ser at tomatene er blitt myke.
  6. Nå er lammet sannsynligvis ferdig og du kan ta det ut. Da kan du sjekke emballasjen til pitabrødet for tilberedning, og ha brødet i ovnen mens du kutter kjøttet i strimler.

Da er det klart for bespisning.

NB! Tidsperspektivet i denne oppskriften er basert på lammebog kuttet i skiver. Bruker du et helt stykke vil dette naturlig øke steketiden i ovnen. Men steketermometeret gjør jobben.

Server med pitabrød.

Slik baker du selv pitabrød hvis du ikke kjøper de ferdig

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her