Lam med mojo og saltkokte poteter fra Kanariøyene
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Lam med mojo og saltkokte poteter fra Kanariøyene

Sett det fantastiske lammekjøttet på menyen i dag med denne raske, spennende retten med mojo og saltkokte poteter.

Fremgangsmåte

  1. Mojo:
    Finhakk hvitløken. Rens paprikaene og skjær dem i biter. Fres hvitløk og paprika i litt olje sammen med spisskummen.
  2. Legg det i foodprocessor og kjør det til purè. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. Smak til med tomatpurè og kajennepepper.
  3. Kanaripoteter:
    Vask potetene godt, slå i vann til potetene er delvis dekt (ca 75 %), ha i saltet og ha på lokk. Kok potetene møre.
  4. Når potetene er kokte slår du av vannet og lar kjelen stå på platen litt - til de har tørket godt - pass på at de ikke svies. Spises med skallet på.
  5. Lammeskivene:
    Hakk hvitløken og fres den blank i olje eller smør. Legg den til side, ha mer olje eller smør i panna og stek lammeskivene i 2-3 minutter på hver side.
  6. Krydre med oregano og legg kjøttet over i en ildfast form. Legg over hvitløken. Stek i ovn på 225 grader i 6-8 minutter.

Server lammet med kanaripotetene som dyppes hele med skall i sausen og spises ved siden av.

Tips: Sausen skal være "hot", men den er god i mild utgave også. Blir den for tykk, så spe med litt vann.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske
+
Ukens vin

Sikre deg denne herlige og prisgunstige Rhône-vinen til påske

Eller allerede nå. For den byr nemlig på akkurat det du trenger for årets første grillmåltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive
+
Tester
30 nyheter i taxfreehyllene mars 2023

Skal du handle vin taxfree, gå for de mest eksklusive

Det er ikke at du sparer så mye, med noen unntak, men da er du hvert fall sikret at du tar med deg noe som er virkelig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det spennende du kan bli med på fremover
Matkurs og vinkurs

Se alt det spennende du kan bli med på fremover

De neste månedene har vi planlagt mange spennende vinsmakinger og andre arrangementer du ikke vil gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld
Dagens rett
Laksepizza

Overrask med en litt annen vri på pizzaen i kveld

Du blir garantert overrasket over smaken på denne pizzaen som altså ikke er en pizza.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det behøver slett ikke være hverdagslig med sei på menyen
Dagens rett
Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Det behøver slett ikke være hverdagslig med sei på menyen

Og du behøver heller ikke ta noen luksuriøse grep for å gjøre hverdagsfisk nummer en til en fest for øye og munn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mjøderiet gir mjød til folket
+

Mjøderiet gir mjød til folket

Bak en blå lagerport finnes tønner, tanker og esker fylt med en eldgammel kulturdrikk som venter på å få spredd sitt gode rykte: Mjøderiet, det første mikrobryggeriet i Norge som satser fullt ut på mjød.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her