Lammefilet med sopp og ristede småpoteter
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefileten er den aller edleste delen. Det er ikke mye filet hvert dyr gir, derfor må vi spare delikatessen til de beste middagene. Så er du så heldig å ha selvplukket sopp i fryseren, er det dette du skal bruk den til.

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og kok de møre, sett til side mens du lager resten av retten.
 
Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen og ha over i en kjele. 
 
Sett et steketermometer i filetene og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. Ta ut filetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie frem til de skal serveres.
 
Del opp soppen og brun den over høy varme i litt olje i en panne. Ha i smøret mot slutten av steketiden sammen med krydderne. Kok ut stekepannen med resten av vannet til sausen, og ha over i sausekjelen.
 
Saus:
Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kraften i kjelen under omrøring. Kok opp og smak til med salt og pepper.
 
Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
 
Lam trenger ikke være vanskelig for å bli nydelig. Denne retten er enkel og kjempegod. Typisk norsk gourmetmat.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her