Lammefilet på pastinakkrem med lammepølse og appelsinsaus
Foto: Jan H. Amundsen

Lammefilet på pastinakkrem med lammepølse og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Pastinakkrem:
Skrell pastinakken og kutt den i terninger, legges i en kjele og melk helles over slik av pastinakken dekkes, kok den til den er godt mør og sil av melken. Kjøres i blender med crème fraiche til den blir fløyelsmyk, justeres med fløte dersom den blir i tykk. Smakes til med sitronjuice og salt.

Lammepølse:
Kutt kjøtt og lardo i terninger og dryss over saltet, sett kjøttet på frys en liten stund slik at det blir skikkelig kaldt. Rist fennikel og koriander i en tørr panne og knus krydderene i morter med hvitløken.

Kjør kjøttet gjennom kvern to ganger, ha det  så over i bolle med is under og egget røres inn for hånd.  Smakes til med krydderene og finkuttet persille eventuelt mer salt om nødvendig. Fylles i tarmen og knakkes i passende størrelse, ca 5 cm.  Legges i kald panne med hvitløk, klaret smør og timian og stekes forsiktig.

Appelsinsaus:
Sviss løken lett i en panne, hell over appelsinjuicen og reduser ned juicen til 1/3, husk å skumme av underveis slik at du får en blank og fin saus. Ha i soya og sukker dersom det er nødvendig og rør inn smøret på svak varme.

Sendt inn av Kari Innerå,En smak av oliven, Harstad

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen