Lammegodt med lammelår
Foto: Isock

Lammegodt med lammelår

En deilige rett med lammelår som får besøk av deilige ingredienser som setter mye smak sammen med sausen.

Antall porsjoner

6

Tilberedning

1 time

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ben ut steken. Ta godt vare på bena, det blir det god kraft av.

Kraft:
Legg ben, løk (delt i fire), gulrøtter i biter og purreløk i en panne. Dette brunes godt i ovn på 200 grader. Ha alt i en gryte sammen med avskjær av grønnsaker og persillestilker - dekk med kaldt vann.

Kok opp og skum av. La småkoke minimum 2 timer. Kraften siles og reduseres ned til det halve.

Kutt champignon, løk, og hvitløk fint. Dette brunes i godt med smør, og mot slutten av bruningen tilsetter du persille.

La fyllet avkjøles før du kjører det i food-prosessor til en fin masse. Smør fyllet inni steken.

Bind steken opp med hyssing og legg i en ildfast form. Stekes ved 200 grader.

Bruk et steketermometer som du setter i den tykkeste delen av steken - kjernetemperaturen skal holde 70-75 grader. La steken hvile 15 minutter i aluminiumsfolie før du skjærer den opp. 

Saus:
Smelt smør i en kjele, rør inn melet og brun over middels varme til det er nøttebrunt. Tilsett den varme kraften og rør klumpfritt. Kok opp og la koke ca 15 minutter på middels varme.

Serveres med fløtegratinerte poteter og rosenkål.

Deilige retter med lammelår finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Marius Bøhmer

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her