Bråstek, fres lammeskankene på varm panne. Legg knokene i en vid kjele, hell på vann så det nesten dekker. Kok opp og skum av. Tilsett salt og pepper. Gulrot og sellerirot skåret i biter, persille og timian surret sammen i en bunt og kok videre til kjøttet løsner fra benet.
Rens, skrell og del i passe stykker neper, fennikel og vårløk og kok i kraft eller vann til grønnsakene er knapt møre.
Mål opp, sil og kok opp kraft til saus. Rist sammen matfløte og hvetemel og jevn sausen. Smak til med salt og pepper. Like før servering tilsettes finhakket persille.
Server kokte lammeskanker med grønnsaker, ris eller kokte poteter og glovarm saus.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig