Lammetagine med kanel, kakao og fiken
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Lammetagine med kanel, kakao og fiken

Denne gryteretten har mye julesmak. Likevel er den langt unna julematen. I tillegg er den enkel å lage. Prøv lammetagine med kanel, kakao og fiken.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og skrell grønnsakene. Hakk løk, hvitløk og chili, skjær gulrøttene i skiver og selleriroten og pastinakken i terninger.
  3. Varm opp en tagine eller en ovnsfast gryte på komfyren. Brun litt og litt kjøtt av gangen i olivenolje til det har fått fin farge på alle sider.
  4. Ta ut kjøttet og tilsett løk og hvitløk, de oppskårne grønnsakene, pepper, kakao, salt, laurbærblad og chili. Stek alt sammen i et par minutter.
  5. Legg i kanelstangen, ha i kjøttet og hell over vann og kalvekraft. Kok opp, sett på lokket og sett formen in i ovnen i cirka 1 time eller til kjøttet er mørt.
  6. Del fikenene i fire båter. Legg dem i gryten og la koke med de siste minuttene, spar eventuelt noen båter til pynt.

Serveres med bulgur eller couscous.

Slik lager du couscous

Tips: Tagine er et kokekar i leire som er vanlig å finne i Nord-Afrika, men du kan godt bruke en jerngryte eller liknende med lokk.

Bruk gjerne flytende kraft i stedet for buljongterninger i denne retten.

Flere lammeretter fra hele verden finner du her

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her