Lapskaus med elgkjøtt
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/ Astrid Hals

Lapskaus med elgkjøtt

Lapskaus er en utskjelt rett, og med rette for det syndes grufullt mot dette enkle men gode konseptet. Vår oppskrift derimot bringer tilbake retten slik den skal smake og lages. Her med elgkjøtt.

Fremgangsmåte

Varm olje i en stor gryte og brun renskåret elgkjøtt i terninger (helst fra låret). Tilsett løken i terninger og brun videre.
 
Hell over vann eller kraft. Kok opp skum av og la trekke i ¼ - ½ time avhengig av hvor mørt kjøttet er.
 
Tilsett grønnsakene, poteter i terninger/skiver, gulrøtter i terninger/skiver, kålrot i terninger og sellerirot i terninger. La småkoke videre i en halv time eller til grønnsakene er godt møre.
 
Smak til med salt og pepper og eventuelt. Funghi (soppekstrakt).
 

Server med godt flatbrød ved siden av.

Her har du flere deilige oppskrifter med lapskaus

Og her finner du mange heftige oppskrifter med elgkjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apériitf

5
5/5 etter 83 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen