Lasagne

Ingredienser
400 gram kjøttdeig
160 gram margarin.
150 gram hvetemel.
1/2 teskje pepper.
1 teskje sukker (dersom du bruker hakkede tomater).
3 teskjeer salt.
14 dl melk.
1/2 teskje cayennepepper.
4 båter presset hvitløk.
1 boks tomatpuré eller 2 bokser hakkede tomater (moses i foodprocessor eller lignende)

Fremgangsmåte

1. Smelt margarinen.
2. Rør i hvetemel.
3. Spe på med melk til du får en fin hvit saus.
4. Ha i presset hvitløk, salt og cayennepepper. Mengder kan endres etter smak.
5. Stek kjøttdeigen forsiktig i litt olje eller margarin på stekepannen. Ikke overstek.
6. Tilsett tomatpuré/moste tomater.
7. Tilsett pepper og en teskje salt til kjøttdeigen.
8. Dersom du bruker hakkede tomater, tilsett sukker og en spiseskje soyasaus til kjøttdeigen.
9. Dekk formen du skal steke i med et lag med hvit saus.
10. Legg lasagneplater på.
11. Legg så kjøttdeig på.
12. Fortsett slik lagvis, avslutt med saus.
13. Topp lasagnen med et godt lag revet ost.
14. Stekes ved 200 grader i ca 45 minutter.

Lasagne serveres med en god salat.

Sendt inn av Lise Engan

Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her