Lasagne

Ingredienser
400 gram kjøttdeig
160 gram margarin.
150 gram hvetemel.
1/2 teskje pepper.
1 teskje sukker (dersom du bruker hakkede tomater).
3 teskjeer salt.
14 dl melk.
1/2 teskje cayennepepper.
4 båter presset hvitløk.
1 boks tomatpuré eller 2 bokser hakkede tomater (moses i foodprocessor eller lignende)

Fremgangsmåte

1. Smelt margarinen.
2. Rør i hvetemel.
3. Spe på med melk til du får en fin hvit saus.
4. Ha i presset hvitløk, salt og cayennepepper. Mengder kan endres etter smak.
5. Stek kjøttdeigen forsiktig i litt olje eller margarin på stekepannen. Ikke overstek.
6. Tilsett tomatpuré/moste tomater.
7. Tilsett pepper og en teskje salt til kjøttdeigen.
8. Dersom du bruker hakkede tomater, tilsett sukker og en spiseskje soyasaus til kjøttdeigen.
9. Dekk formen du skal steke i med et lag med hvit saus.
10. Legg lasagneplater på.
11. Legg så kjøttdeig på.
12. Fortsett slik lagvis, avslutt med saus.
13. Topp lasagnen med et godt lag revet ost.
14. Stekes ved 200 grader i ca 45 minutter.

Lasagne serveres med en god salat.

Sendt inn av Lise Engan

Forsiden akkurat nå
Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten
Dagens rett

Nå når tomatene blir stadig bedre, la dem spille hovedrollen som i denne salaten

Midtukemiddagen kan fint være av det lette slaget, og når den er så fargerik som her, tilfredsstilles også andre sanser enn smaksløkene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her