La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.
Skrell grønnsakene og del opp hvitløken i fedd som du skreller og knuser lett.
Legg kyllinglår, grønnsaker og krydderbukett i gryta, og hell over kyllingbuljong og vin.
Legg på lokk og sett gryta midt i kald ovn.
Tips:
Krydderbukett lager du av timian, rosmarin, bladpersille, oregano eller andre urter du liker eller har for hånden. Bind den sammen med bomullstråd.
Skru ovnen på 200 grader og la kjøtt og grønnsaker få kose seg i gryta i ca. 2 timer til kjøttet er mørt og godt.
Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt.
Server med kokte poteter, gjerne grønn salat og godt brød.
Tips: Her har vi brukt en leirgryte å steke maten i, men du kan godt lage retten i en vanlig ovnsfast gryte med lokk.