Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye
Inkognito

Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye

I denne oppskriften får ishavsrøya smake på cognac. Deretter får den med seg morkler og mye annet godt før du legger den på tallerkenen.

Fremgangsmåte

Renskjær fileter og fjern de små beina. Strø over salt og sukker. La fisken ligge 15 min i romtemperatur. Hell over konjakk og strø på resten av krydderne. Sett fisken kjølig i 4 timer.

Del fisken i fire like store stykker. Varm opp olje i en panne. Stek fisken 2 minutter med skinnet ned. Tilsett en klatt med smør og stek 1 minutt til. Fisken bør være sprø på skinnsiden og rå på toppen.

Rens morkler og forvell dem to ganger i vann. Fres morkler og løk i smør. Tilsett konjakk og tenn på. Hell på kyllingkraften slik at det slukner. Reduser til kyllingkraften tykner. Ha i crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Kok aspargesbønner 2-3 min i lettsaltet vann. Ta dem ut og vend dem i smør og sjalottløk.

Anrett fisk på bønner. Legg morkler rundt og bruk noe av stekesjyen fra fisken som saus.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Slik skal ekte fish'n chips lages

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    81 POENG
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her