Leverpostei med tranebærgele som tapas
Foto: svetlana kolpakova

Leverpostei med tranebærgele som tapas

Står tapas på menyen, må du prøve denne oppskriften med leverpostei og tranebærgele. Garantert en suksess.

Fremgangsmåte

  1. Tranebærgele/aspic: Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og rør ut gelatinen i litt kokende vann.
  2. Bland med juice og buljong.  Hell i en form slik at tykkelsen blir maks 1 cm. Sett til avkjøling og stivning. Stikk ut rundinger.
  3. Stikk ut rundinger av loffen/brødet med samme diameter som for geleen. 
  4. Kjør valgt type postei med rømme i forholdet 3:1. Smak evt til med salt og pepper. Ha i en sprøytepose. 
  5. Sprøyt litt postei på de halvparten av brødrundingene. Legg gele på toppen. Legg en runding oppå.
  6. Sprøyt så en fin topp oppå de små sandwichene.
  7. Pynt med tranebærsyltetøy, urter og spirer/blader.

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her