Limekarameller
Foto: Jarle Nyttingnes

Limekarameller

Lag disse uimotståelige karamellene med smaken av lime. Syrlig og søt på en og samme gang. Garantert suksess hos både små og store.

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kasserolle. Tilsett fløte, sukker, sirup og vaniljesukker.

Kok uten lokk, rør av og til røren består kuletesten (hell noen dråper av røren i iskaldt vann og rull til en seig og ganske fast kule).

Det tar ca 15 min i en vid kasserolle eller ca 30 min i en kasserolle med mindre bunn.

Rør inn det revne limeskallet. Hell røren på et bakepapir eller oljet bakebrett. Avkjøl litt før du skjærer eller klipper i biter. Oppbevares kaldt.

Tips: Skall fra en sitron i stedet for to lime er også godt.

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen