Lun rakefisk på potet- og auberginekompott
Wangensten

Lun rakefisk på potet- og auberginekompott

Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene, og del dem i terninger på ca ½ cm. Kutt opp auberginen i like store terninger.
  2. Varm olje i en kjele og stek poteter og auberginer gyllenbrune og møre, og smak til med salt og pepper.
  3. Finkutt sjalottløken som freses i olje, tilsett hvitvin og kok inn sammen med pepper og laurbær til ca 2 dl væske som siles over i ny kjele.
  4. Tilsett rømme og gressløk, kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Kutt rødløken i tynne skiver og frityrstek denne i 2 minutter i olje som du har varmet til 180 grader.
  6. Anrett rakefisk-skivene på potet og aubergin. Hell rømmesausen rundt og strø litt finnhakket gressløk over, legg løken på toppen av fisken.

Sendt inn av Wangensten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her