Lun salat med varmrøkt makrell og poteter

Lun salat med varmrøkt makrell og poteter

Denne herlige vårsalaten med varmrøkt makrell og stekte nypoteter er perfekt til lyse og friske kvelder. Den pikante dressingen med pepperrot og dill gir salaten et ekstra piff.

Fremgangsmåte

Del potetene i jevnstore biter og kok dem  knapt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. 

Varm olivenolje i en stekepanne over middels høy varme og stek potetene i flere omganger til de er gylne. Smak til med salt og pepper.

Lag dressing ved å blande pepperot, hvitløksfedd, sjalottløk, hvitvinseddik, honning, olivenolje og dill sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha dressingen over de varme potetene.  Vend inn ruccola, makrell og reddiker. Pynt med mer dill. 

Server salaten lun, mens potetene fortsatt er varme.

Tips:
For en fyldigere, kremet variant, bytt ut olivenolje og eddik med 100 g seterrømme. Smak evt til med 1 ts hvitvinseddik eller frisk sitron. 

Her finner du mange oppskrifter med makrell

Se flere nydelige salatoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen