Lutefisk med grønne linser og sennepssaus
Foto: Alf Börjesson

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Her er en oppskrift på tradisjonell lutefisk, men med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus passer utmerket som et alternativ til den tradisjonelle ertestuingen.

Fremgangsmåte

  1. Skjær lutefisken i porsjonsstykker og dryss dem godt med salt. La dem ligge i 30-60 minutter.
  2. Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.
  3. Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp fisken i ovnen ved 200 grader til den er gjennomkokt (ca. 30-40 minutter). 
  4. Linsene: 
    Kok linsene møre i vann med sjalottløk. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd.
  5. Koketiden er likevel ikke mer enn 20-25 minutter. Sil overflødig kokevann fra.
  6. Sprøstek baconet og bland det i linsene, smak til med salt og pepper. 
  7. Sennepssaus: 
    Fres løk i olje i 1-2 minutter. Tilsett sennep og rør om.
  8. Rør inn aprikoser, hell på fiskekraft og fløte la sausen småsurre i ca. 20 minutter. Smak den til med salt og pepper og jevn eventuelt lett med maizenna.
  9. Server lutefisken nykokt og rykende varm med linser, saus og gode poteter.

Gode lutefiskoppskrifter

Slik koker du lutefisk perfekt

Slik bruker du lutefiskrestene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her