Lutefisk med grønne linser og sennepssaus
Foto: Alf Börjesson

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Her er en oppskrift på tradisjonell lutefisk, men med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus passer utmerket som et alternativ til den tradisjonelle ertestuingen.

Fremgangsmåte

Skjær lutefisken i porsjonsstykker og dryss dem godt med salt. La dem ligge i 30-60 minutter.

Legg fisken i langpannen med skinnsiden ned, ha gjerne en tallerken i bunnen av pannen slik at fisken kommer litt opp fra bunnen (og saften som dannes renner av). Lutefisken blir da noe fastere.

Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp fisken i ovnen ved 200 grader til den er gjennomkokt (ca. 30-40 minutter).

Linsene:
Kok linsene møre i vann med sjalottløk. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd. Koketiden er likevel ikke mer enn 20-25 minutter. Sil overflødig kokevann fra.

Sprøstek baconet og bland det i linsene, smak til med salt og pepper.

Sennepssaus:
Fres løk i olje i 1-2 minutter.

Tilsett sennep og rør om.

Rør inn aprikoser, hell på fiskekraft og fløte la sausen småsurre i ca. 20 minutter. Smak den til med salt og pepper og jevn eventuelt lett med Maizena.

Server lutefisken nykokt og rykende varm med linser, saus og gode poteter.

Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk

Slik koker du lutefisk perfekt

Ekte eller uekte lutefisk?

Gode lutefiskoppskrifter

Slik bruker du lutefiskrestene

Verdens beste ertestuing til lutefisken

Flere tips til lutefisk

Dette drikker du til lutefisk

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen