Marihøner

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker til en hvit og glatt krem. Tilsett ett og ett egg og rør til blandingen på nytt er kremete mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og tilsett vekselsvis med konsentrert appelsinjus. Fyll røren i små eggformer eller muffinsformer i aluminium og stek dem nest nederst i stekeovnen ved 175 °C i 15-20 minutter. Ta ut kakene og avkjøl på rist.

Kok opp vann. Trekk kjelen til side og tilsett gelépulveret. Rør til alt er oppløst. Fyll de samme formene med gelé. La geleen bli helt stiv. Legg muffinsene med den største flaten opp. Smør et tynt lag syltetøy over. Bruk en spiss kniv og løsne geleen langsetter kanten av formene. Dypp dem raskt i varmt vann og hvelv geleene på fuktet bakepapir. Legg geleene oppå kakene. Pynt kakene som marihøner med lakris. Server med is eller vaniljesaus.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her