Marinerte sildebiter som i Tyskland
Foto: PingPongCat

Marinerte sildebiter som i Tyskland

Øl og dram må nesten betraktes som obligatorisk tilbehør til denne retten med mindre den serveres til frokost.

Fremgangsmåte

Vann spekesildene godt ut, gjerne fra den ene dagen til den andre, og skift vannet et par ganger. Rens dem og flå dem. Smaken blir best hvis ryggbenet får sitte i, men dette er ingen betingelse.

Skrell løken og skjær den i små terninger. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Skjær agurkene i tynne skiver. Legg sildebitene, løk, eplebåter og agurkskiver lagvis i en stentøykrukke. Hell rømmen over og la retten stå kaldt og trekke minst ett døgn.

Serveres med karse på toppen, godt smør og grovbrød til. 

Har du lyst til å prøve andre retter med sild så er oppskriftene her

Flere spennende artikler om sild finner du her

Dette kan du drikke til sild

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen