Marit Bjørgens sjømatsuppe
Foto: Astrid Hals

Marit Bjørgens sjømatsuppe

Denne oppskriften på sjømatsuppe har mange ingredienser, men så smaker den da også himmelsk. Det er Marit Bjørgens egen variant.

Fremgangsmåte

Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den. Rens blåskjell og reker.

Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefærrot og chili. Bank sitrongress og del det opp i biter. Surr dette i olje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft eller buljong og kok opp.

Tilsett crème fraîche og kok suppen et par minutter.

Skjær opp de andre grønnsakene i terninger eller strimler. Skjær fisken i biter. Ta ut sitrongressbitene.

Tilsett grønnsakene uten vårløken og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.

Tilsett fisk og vårløken. Kok opp, og tilsett blåskjell. Smak til med salt og pepper.

Legg rekene i varme tallerkener, øs opp suppen.

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

Sjekk ut alle de gode suppeoppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

4
4/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen