Marokkansk lam med tabbouleh
Foto: from_my_point_of_view

Marokkansk lam med tabbouleh

Har du rester etter påskelammet er dette en enkel måte og friske opp restene på. Deilig krydder og frisk mynte spriter liv i middagsrestene. Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten.

Fremgangsmåte

  1. Riv den ferdigstekte lammesteken i små biter ved hjelp av to gafler. 
  2. Varm lammesjyen eller den ferdige lammesausen. Tilsett 1 spiseskje ras el hanout, eller tilsvarende krydder. Smak til med salt og pepper. Varm lammesteken i sausen. Mangler det væske kan du tilføre litt vann.
  3. Tips:
    Hvis du ikke har ferdig ras el hanout lager du det av koriander, spissskummen, paprikapulver, kanel, ingefær.
  4. Kok opp 4 dl vann og løs opp en kyllingbuljongterning i væsken.
  5. Riv skallet av sitronen og press saften ut. Bland med couscousen og hell det kokende vannet over.
  6. Dekk til couscousen med en tallerken og la stå i 5 minutter. Rør med en gaffel for å gjøre couscousen luftig. 
  7. Server couscous og lam med granateple, mynte og persille. 

Se andre oppskrifter med marokkansk inspirasjon

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her