Melkepochert Norsk Kveite med blåskjellemulsjon
Gunnar Hvarnes,bidrag til Årets Kokk 2006

Melkepochert Norsk Kveite med blåskjellemulsjon

Fremgangsmåte

Melkepochert Norsk Kveite:
Legg kveitefiletene i saltlake i ca. 10 minutter (1 l vann, 1 dl salt). Varm melken opp til 70 grader. Ha i hvitløk og koriander. La det trekke. Del fisken i 4 biter og legg den i melken. Den er klar når kjernetemperaturen er 45 grader (eter ca. 4-5 minutter). Server med brunet smør.
Blåskjellemulsjon:
Kok opp blåskjellkraften, kjør inn resten av ingrediensene med en stavmikser. Server den skummende.
Grønnsaker:
Varm opp oljen, ha i chili og hvitløk og sauter lett. Ha i de forvellede grønnsakene. Surres godt. Vend inn gressløk.

Serveres gjerne som forrett.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Hvarnes,bidrag til Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her