Mexepai

Fremgangsmåte

sammenvispet egg og tortillachips

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta opp baconet og stek kalkunkjøttet (stek i et par omganger). Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet. Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen. Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg. Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg. Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1/2 time. Pynt med tortillachips.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her