Mini pølseruller
Foto: OksanaKiian

Mini pølseruller

Mini pølseruller er en spennende og delikat måte å nyte pølser på. Sammen med fiken- og tomatchutney er dette en herlig smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180ºC med varmlufts funksjon. 
  2. Varm olivenoljen i en stakepanne på middels-lav varme. Tilsett løken, og stek førsiktig til de er gyllene, ca 20 minutter.
  3. Tilsett salvie, og stek i to minutter til. Spre blanding ut på et brett som du plaserer i fryseren til blandingen er avkjølt, ca 10 minutter.
  4. Mens du venter på at blandingen skal avkjøles, split opp pølsen og skvis ut pølsekjøttet i en stor bolle.
  5. Ha i brødsmuler, ferskrevet muskatnøtt salt, og løkblandingen. Miks blandingen godt sammen med rene hender, og sett til side.
  6. Legg butterdeigplatene på en melet overflate.
  7. Fordel pølseblandingen på hver av platene, bruk hendene til å forme en lang pølse på midten av hver.
  8. Bland sammen egg og melk i liten skål, og børst kantene av butterdeigen med eggeblandingen.
  9. Brett den ene enden over den andre, og forsegl med en gaffel.
  10. Børst utsiden av pølsene med eggeblandingen.
  11. Del hver av pølsene i 5 biter og stek i ovnen til de er gyllene, ca 25 minutter. 

Server med fiken- og tomatchutney eller ketchup til de små

Mange oppskrifter med pølser finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her