Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Mørbradgryte som i Spania
Foto: zoranm

Mørbradgryte som i Spania

Svinekjøttet blir enda saftigere pakket inn i mange gode smaker. Denne retten er super å lage når du har mange til bords.

Fremgangsmåte

Trim mørbradene fint og skjær dem i skiver på 1 cm tykkelse. Vend disse i varm olje i en gryte og ta dem deretter opp.

Skrell og hakk løken og stek den gyllen og klar i oljen i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og tomatene og legg mørbradene i gryten. Legg på lokket og la innholdet stå og putre 5-8 minutter.

Dryss så melet i og spe først med hvitvin, deretter med buljong. La innholdet komme på kok og tilsett deretter oliven og poteter skåret i terninger. Krydre med pepper, eventuelt også med salt (oliven avgir som kjent saltsmak). La retten putre videre i 20 minutter, og tilsett så soppen.

Server den når soppen er ferdig, ca 5-6 minutter.

Her finner du veldig mange gode oppskrifter med svinekjøtt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her