Mormors tropisk aroma
Foto: Douglas_Freer

Mormors tropisk aroma

Dette er slik mormor laget tropisk aroma. En deilig sjokoladekake som får minnene på glid.

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker piskes, ha i resten av ingrediensene.
  2. Del deigen i 2 deler.
  3. Brett smeltet kokesjokolade forsiktig inn i den ene halvparten.
  4. Stekes i 2 like runde former ved 185 grader i 25-30 minutter.

Fyll:
Smelt kokesjokolade med kaffen i en tykkbunnet kjele. Sikt inn vaniljesukker og avkjøl. 

Begge kakene deles i 2 etter avkjøling. Ha fyll mellom delene og på toppen og sidene av kaken.

Tips:
Du kan også lage denne kaken som en marmorkake ved å steke begge halvdelene samtidig. Hell først den mørke deigen i formen og deretter den lyse. Rør rundt med en slikkepott for å få marmormønsteret. Stekes ved 175 grader i 45 minutter. 

Etter steking kan bunnen deles i to og fylles med sjokoladeglasur eller smøres på toppen og sidene hvis du ønsker mindre glasur. Riv kokesjokolade på toppen.

Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Per Holm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her