Mormors tropisk aroma
Foto: Douglas_Freer

Mormors tropisk aroma

Dette er slik mormor laget tropisk aroma. En deilig sjokoladekake som får minnene på glid.

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes, ha i resten av ingrediensene.

Del deigen i 2 deler. Brett smeltet kokesjokolade forsiktig inn i den ene halvparten. Stekes i 2 like runde former ved 185 grader i 25-30 minutter.

Fyll:
Smelt kokesjokolade med kaffen i en tykkbunnet kjele. Sikt inn vaniljesukker og avkjøl. 

Begge kakene deles i 2 etter avkjøling. Ha fyll mellom delene og på toppen og sidene av kaken.

Tips:
Du kan også lage denne kaken som en marmorkake ved å steke begge halvdelene samtidig. Hell først den mørke deigen i formen og deretter den lyse. Rør rundt med en slikkepott for å få marmormønsteret. Stekes ved 175 grader i 45 minutter. 

Etter steking kan bunnen deles i to og fylles med sjokoladeglasur eller smøres på toppen og sidene hvis du ønsker mindre glasur. Riv kokesjokolade på toppen.

Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma

Mange deilige sjokoladekaker finner du her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Per Holm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil
Dagens rett
Paprikasuppe

Denne suppen kan du lage så sint (eller mild) du vil

Paprika kommer ikke bare i mange farger og former, men også mange styrker. Hvilken velger du selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs
+
Ukens vin

Navnet på denne boksvinen tar fokuset bort fra innholdet – for den er slett ikke sprø, derimot svært seriøs

Det er fortellingen Alice in Wonderland som Dirk Niepoort er veldig fascinert av, som har inspirert til navnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 16. februar i Bodø

Winemakers Dinner: Opplev vinifisert eleganse med kjent burgundprodusent på Larsen Mat & vinbar i Bodø

Det nye året gir nye muligheter til å kose seg, og hva er bedre enn å gjøre det med en herlig smaksmeny fra Larsen Mat & Vinbar kombinert med elegante viner fra selveste Moulin Aux Moines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser
Dagens rett
Sufflé med laks

Når du lykkes med denne, får du samtidig feststemning med få ingredienser

Luftig og lett som få retter, men vær oppmerksom når du tilbereder dagens rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du få med deg: En tidsreise av årganger med vinhuset som kan skryte av 50 år på Vinmonopolet
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. mars i Oslo

Dette må du få med deg: En tidsreise av årganger med vinhuset som kan skryte av 50 år på Vinmonopolet

I år feirer Vinmonopolet 100 år, og i hele 50 av disse har vinhuset Château Coufran vært å finne i hyllene. Denne kvelden får du smake på vinene som har gjort dette mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 3: Kyllingfrikassé og druen du nesten aldri hører om setter en ekstra lun stemning

På kalde kvelder, hva er bedre enn en varm gryte og et glass vin? Med denne komboen får du brukt absolutt hele kyllingen og smakt på druen aligoté. Druen fra Burgund som ikke bare sitter på sidebenken lenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her