Mostarda

Mostarda

Fremgangsmåte

Del den skrelte frukten i biter. Tilsett saften av sitronen. Dryss over sukkeret og dekk til. La stå kjølig i ett døgn. 

Sil frukten fra sukkersaften og kok denne opp. La småkoke til halvparten gjenstår. Skum av underveis. Hell over frukten. La stå over natten og gjenta prosessen med å koke inn laken til halvparten. Gjenta det hele en tredje gang. Dagen etter skiller du frukten og laken en fjerde gang. Laken reduseres en fjerde gang til halvparten gjenstår. Men nå skal du tilsette sennepen som på forhånd er løst opp i kokende vann. Bland godt. 

Fordel frukten i steriliserte glass med lokk. Hell den kokvarme laken over frukten slik at den dekker godt. Skru lokket godt på og sett på banken til avkjøling.

Mostarda passer veldig godt til parmesan og andre oster, til bollito misto og til andre kjøttretter. Dessuten er det en ingrediens i denne retten.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen