Mozzarellagratinerte asparges med spekeskinke
Foto: Astrid Hals

Mozzarellagratinerte asparges med spekeskinke

Fremgangsmåte

Knekk av den nederste delen av de hvite aspargesene og skrell dem. De grønne holder det å fjerne den nederste delen. Kok opp lettsaltet vann og la aspargesen koke i 4 minutter. Ta opp og avkjøl raskt i kaldt vann. Legg aspargesen i en idfast form. Skjær mozzarella i terninger og fordel over aspargesen. Fordel spekeskinkestrimlene over. Pisk sammen olje, sitron og cayennepepper. Bland inn urtene og nøttene. Hell over. Ta et par omdreininger med salt og pepperkverna og sett formen inn i oven ved 190 grader i 12 minutter. Server med skikkelig grovt brød. Smør er unødvendig, bruk brødet til å suge opp den gode sjyen.

Dette måltidet gir pr porsjon:
- Ekskl. brød : ca 4,8 g karbohydrat, 31,7 g protein og ca 40 g fett (rundt 70% umettet/10% flerutmettet).
- Inkl. en skive grovt brød gir måltidet ca 20 g karbohydrat, 34,7 g protein og 40,5 g fett (rundt 70% umettet/10% flerutmettet).
- Med to glass vin (a 1,25 dl) blir det 3-8 g i tillegg avhengig av hvilken vin som velges.

Verdiene er hentet fra en generell matvaretabell og det kan selvsagt variere fra produsent til produsent.

Sendt inn av Apéritif

2
2/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen