Multeiskake med krokan
Foto: Mari Svenningsen

Multeiskake med krokan

Har du litt ekstra multer i fryseren, må du prøve denne gode oppskriften på multeiskake med krokan.

Fremgangsmåte

  1. Krokan:
    Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen.
  2. La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet, heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da den stivner nokså fort.
  3. La krokanen avkjøles. Hold unna ¼ av krokanen til pynt.
  4. Bunn:
    Ha kjeks og ¾ av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse. Ha til slutt i det smeltete smøret og ha massen i en kakeform à 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun selv kakeringen anbefales da dette gjør det lett å lage kaken.
  5. Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen, vil bunnen bli hard og dermed vanskelig å skjære.
  6. Multekrem:
    Pisk melis og philadelphiaosten til en fin og glatt masse.
  7. Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.
  8. Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.
  9. Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.

TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.

Flere deilige iskaker du må prøve

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her