Multeiskake med krokan
Foto: Mari Svenningsen

Multeiskake med krokan

Har du litt ekstra multer i fryseren, må du prøve denne gode oppskriften på multeiskake med krokan.

Fremgangsmåte

  1. Krokan:
    Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen.
  2. La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet, heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da den stivner nokså fort.
  3. La krokanen avkjøles. Hold unna ¼ av krokanen til pynt.
  4. Bunn:
    Ha kjeks og ¾ av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse. Ha til slutt i det smeltete smøret og ha massen i en kakeform à 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun selv kakeringen anbefales da dette gjør det lett å lage kaken.
  5. Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen, vil bunnen bli hard og dermed vanskelig å skjære.
  6. Multekrem:
    Pisk melis og philadelphiaosten til en fin og glatt masse.
  7. Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.
  8. Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.
  9. Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.

TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.

Flere deilige iskaker du må prøve

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her