Multemousse
Foto: Lars Petter Pettersen

Multemousse

Dette er en av de beste dessertmoussene som finnes. Oppskriften er dessuten grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Varm så halvparten av puréen i en kjele. Ta kjelen av platen når pureen når kokepunktet.
  3. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Bland godt.
  4. Tilsett resten av puréen og rør alt godt sammen. Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald. Det tar ca. 20 minutter.
  5. Pisk sukker og eggehvite til marengs. Når pureen er kald, rører du den inn i den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem.
  6. Bland kremen inn i bærmarengsen i to omganger med en slikkepott, fyll i glass, og sett i kjøleskapet til den stivner.
  7. Multepuré:
    Kjør multene i en foodprocessor. Pass på ikke å kjøre for lenge slik at steinene går i stykker – da blir pureen misfarget og full av små partikler fra steinene.
  8. Sil av multesteinene. Smak til pureen med sukker. Juster med litt vann om pureen er tykk. Dette gir ca. 250 gram puré.
  9. Servering:
     Sukre multene lett, og la dem stå i noen minutter til de begynner å væske seg. Legg dem på toppen av multemoussen i glassene, og server.

Tips:
Lag gjerne brente mandler, hakk og strø over til slutt. Smaken av nøtter og karamell er perfekt til multer, og i tillegg får du en sprø kontrast i retten. 

Dette er grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter. Sukkermengden kan justeres etter smak og bruk, men det kan være lurt å holde litt igjen på sukkeret når du lager pureen, og så smake til med sukker når du senere lager selve retten.

Oppskriften er hentet fra Sverre Sætres bakebok Frukt og bær som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2016. 

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her