Myk mørk nougat
Apéritif

Myk mørk nougat

Du kan neppe servere noe bedre til kaffen enn myk mørk nugat. Du lager den selv med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade en tykkbunnet kjele under omrøring. Pisk inn vaniljesukker. Sett til side for avkjøling.

Ha sirup, sukker og vann i en tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp. Rør til sukkeret er oppløst og til blandingen holder 110 grader.

Pisk eggehvitene med litt salt til stivt skum.

Sjekk temperaturen på sirupen at den ikke overstiger 116 grader.

Hell 2 dl av sirupen i en liten mugge og hold resten varm. Hell sirupen forsiktig oppi eggehvitene i en tynn stråle mens miksmasteren fortsatt går på lav hastighet. Fortsett å piske mens du varmer sirupen opp til 138 grader. Hell den i en liten mugge og gjenta prosessen. Når sirupen er godt blandet inn i eggehvitemasse, slår du av mikseren.

Tilsett nå den smeltede sjokoladen og bland med en slikkepott. Når massen er jevn, helles den utover et silikonbrett eller et brett sprayet med stekefett. Sett til avkjøling og oppbevar kjølig. 

Del opp i firkanter eller kuler og rull i kakaopulver. 

Tips: Du kan tilsette 3,5 dl finhakkete nøtter hvis ønskelig. 

Se alle de gode oppskriftene på nougat

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her