Norsk mais med soppmajones og parmesan
Foto: Kristine Sandsleth

Norsk mais med soppmajones og parmesan

Grillet norsk mais og tilbehøret som får den norske maisen til å skinne

Fremgangsmåte

Stek sopp tørt fra du skrur på stekeplata, d.v.s. legg dem i panna mens den ennå er kald. La soppen ligge til den blir brun. Sopp er fulle av vann og da har mye av dette fordampet. Deretter slenger du i en klatt med smør og salt, og steker til soppen er brun. 

Ferdigstekt sopp blir deretter finhakket så mye du klarer for deretter å blandes i majones. Smak til med ekstra pepper. Du kan kjøpe majones, men det blir helt klart en helt annen liga på retten om du lager majonesen selv. Ferdigblandet variant settes i kjøleskapet til maisen er ferdiggrillet.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget majones 

Parmesan risper du opp og legger på et fat.

Fjern vellen på maiskolben og kok den i lettsaltet vann i 5-7 minutter eller til maiskornene "svulmer" litt opp, for deretter å kaste dem på grillen eller i panne med grillrist. Stek til de har et litt gyllent preg. Her kan du pensle litt smør over de siste 20 stekesekundene. Ta maisen av grillen og la dem ligge seg litt lune.

Når maisen er lun, pensler du soppmajonesen over for deretter å rulle den i parmesan. Serveres med en gang.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her