Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Nudelsuppe med grønnsaker
BAMA

Nudelsuppe med grønnsaker

Ingredienser
300 g risnudler
1 stk purre i strimler
200 g gulrot i strimler
200 g ass. paprika i strimler
100 g stangselleri i tynne skiver
1 bunt vårløk, renset og kuttet
100 g sukkererter delt i to
olje
litt salt
litt sukker
Suppen:
2 ss karri
1 ss finhakket hvitløk
1 ss finhakket fersk ingefær
1 ss eplecider eddik
15 dl grønnsaks kraft (kokt på grønnsaker som gulrot, selleri, løk, purre og krydder) eller kyllingkraft
sukker
2-4 ss soyasaus
2 ss ketjap manis (søt soya )
2 ts sesam olje
fersk koriander

Fremgangsmåte

Kok nudelen al dente (dvs. litt hard i kjernen), sil av vannet og vend nudlene i olje. Ikke avkjøl med kaldt vann, da vasker man ut smaken. Kutt alle grønnsakene og stek dem lett i oljen. Smak til med litt sukker og salt. Avkjøles og has i suppen ved servering.

Suppen:
Stek løk og ingefær i litt olje og ha i karri. Ha så i eddik og la den koke inn, før kraften has i. Tilsett resten av ingrediensene og la den trekke i 10-20 min. Smakes til. Tilsett grønnsakene og nudlene, og kok opp. Smak til og avslutt med frisk koriander og hakket bladpersille.

Sendt inn av BAMA

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her