Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse
Foto: Aina Hole

Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse

Har du laget en eplekake opp ned? Kanskje ikke, men denne må du prøve i porsjonsstørrelser. Følg oppskriften og de kommer opp i rett stilling.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformene (f. eks ildfaste crème brûlée-former).
  3. Dryss formene med sukker, så bunnen er dekket.
  4. Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Det tar noen minutter, så følg med. Ta formene ut av ovnen.
  5. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter/skiver, som legges i formene.
  6. Dryss over kanel. Legg litt smør og litt sukker i hver form.
  7. Deigen kjevles ut og skjæres til slik at de passer til formene. Trykk deigen godt ned i kantene.
  8. Bak tertene i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.
  9. Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.

Server tertene lune, gjerne sammen med krem, vaniljekesam eller vaniljeis.

Tips:
Dette er en rask og enkel miniversjon av den klassiske, franske tarte tatin.

Eplekake smaker alltid godt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her