Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse
Foto: Aina Hole

Opp ned-eplekake i porsjonsstørrelse

Har du laget en eplekake opp ned? Kanskje ikke, men denne må du prøve i porsjonsstørrelser. Følg oppskriften og de kommer opp i rett stilling.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Klipp fire biter av bakepapir, slik at de passer i porsjonsformene (f. eks ildfaste crème brûlée-former).
  3. Dryss formene med sukker, så bunnen er dekket.
  4. Sett formene i ovnen til sukkeret er smeltet. Det tar noen minutter, så følg med. Ta formene ut av ovnen.
  5. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær dem i tynne båter/skiver, som legges i formene.
  6. Dryss over kanel. Legg litt smør og litt sukker i hver form.
  7. Deigen kjevles ut og skjæres til slik at de passer til formene. Trykk deigen godt ned i kantene.
  8. Bak tertene i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter eller til butterdeigen har fått en gylden farge.
  9. Snu tertene på hver sin tallerken slik at deiglaget kommer nederst. Fjern papiret.

Server tertene lune, gjerne sammen med krem, vaniljekesam eller vaniljeis.

Tips:
Dette er en rask og enkel miniversjon av den klassiske, franske tarte tatin.

Eplekake smaker alltid godt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her