Orientalsk ørret
Foto: Tom Haga

Orientalsk ørret

Lag en deilig rett med ørret som har en spennende smak og smaker helt sikkert annerledes enn det du er vant med. Vi anbefaler deg virkelig å prøve denne oppskirften.

Fremgangsmåte

Stek ørretskivene i en grillpanne 4 min på hver side.

Bland sammen teriyaki-, østers-, hoisin- og tabascosaus i en kaserolle og varm sausene forsiktig over lav varme.

Kok nudlene i rikelig med lettsaltet vann i ca 3 minutter. La nudlene renne godt av i et dørslag.

Bland finhakket chili, vårløk, hakket koriander og sesamolje i nudlene. Vend godt.

Anrett nudlene og den grillstekte ørreten på 4 tallerkener og pynt med grillstekte chili og frisk koriander.

Servér den orientalske sausen ved siden av.

Her finner du mange oppskrifter med ørret

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Elisabeth Gjerstad, Bodø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Dagens rett
Klar bidos av reinsdyr

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger
Dagens rett
Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og dressing

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger

Det er ikke alle fiskeslag som egner seg til tartar, men ishavsrøya er virkelig en råvare det står respekt av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager
Dagens rett
Ovnsbakte pølser og grønnsaker

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager

Denne retten kan lages med eller uten pølser. Det viktigste er å ikke kaste grønnsaker som er litt myke eller skrukkete.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du har lyst på både irish og varm sjokolade - da må du smake denne
Ukens drink
Tullamore Hot Choc - irish med sjokolade - drinkoppskrift

Når du har lyst på både irish og varm sjokolade - da må du smake denne

Vinterkvelder ber om noe varm og sterkt. Her får du i pose og sekk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her