Ørret glasert med rødvin og ingefær

Ørret glasert med rødvin og ingefær

Fremgangsmåte

Del ørretfileten i 8 like store stykker. Strø over salt og sukker.

La ørreten ligge ca 20 minutter i romtemperatur. Skyll fisken og klapp den tørr på litt kjøkkenpapir.

Legg fisken i en ildfast form med sesamolje. Bak fisken 4-5 min på 180 grader.

Rødvin- og ingefærsirup:
Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett sukker og rødvin og kok opp mens du rører til sukkeret har løst seg opp.

Kok inn til det tykner. Smak til med revet ingefær.

Pensle fisken med rødvinsirup og bak videre i 2 min. Pensle fisken med resten av sirupen før den serveres.

Rødløksvinaigrette:
Bland rødløk, olje, limesaft og frisk koriander. Smak til med litt salt.

Del avokado i tynne skiver. Press over limesaft.

Server ørreten med avokadoen, løkvinaigretten og gjerne med nypoteter ved siden av.
 

Sendt inn av Inkognito

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen