Ørret i folie
Foto: vikif

Ørret i folie

Når du bake hel ørret i folie, bevarer du all smaken.

Fremgangsmåte

  1. Vask, rundrens og tørk fisken godt. 
  2. Dryss salt, pepper og litt sitronsaft i buken, gjerne også kvister av persille og dill.
  3. Tips: Du kan også legge sitronbåter inn i kutt du gjør i skinnet som på bildet.
  4. Legg fisken på aluminiumsfolie og pakk den inn. Stek den ved 200 grader, beregn ca 45 min for hel, stor fisk og ca 30 min for små fisker
  5. Løft fiskekjøttet ved ryggbenet med en kniv og kontroller om det er gjennomstekt.
  6. Vi kan servere fisken varm el kald sammen med kokte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.
  7. Pepperrotkrem: Pisk fløten stiv og smak den til med sukker og finrevet pepperrot. La gjerne kremen stå litt, og smak på den rett før servering

    Tips:
    Mens vi likevel har pepperroten fremme, kan det være en ide å lage dobbel porsjon krem, evt med pisket seterrømme eller creme fraiche. Sprøyt store rosetter på bakepapir og frys den ned. Pakk dem inn etter at de er fryst, og server dem halvtint til kald laks eller ørret.

Her finner du mange deilige retter med ørret

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her