Ørret i folie
Foto: vikif

Ørret i folie

Når du bake hel ørret i folie, bevarer du all smaken.

Fremgangsmåte

  1. Vask, rundrens og tørk fisken godt. 
  2. Dryss salt, pepper og litt sitronsaft i buken, gjerne også kvister av persille og dill.
  3. Tips: Du kan også legge sitronbåter inn i kutt du gjør i skinnet som på bildet.
  4. Legg fisken på aluminiumsfolie og pakk den inn. Stek den ved 200 grader, beregn ca 45 min for hel, stor fisk og ca 30 min for små fisker
  5. Løft fiskekjøttet ved ryggbenet med en kniv og kontroller om det er gjennomstekt.
  6. Vi kan servere fisken varm el kald sammen med kokte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.
  7. Pepperrotkrem: Pisk fløten stiv og smak den til med sukker og finrevet pepperrot. La gjerne kremen stå litt, og smak på den rett før servering

    Tips:
    Mens vi likevel har pepperroten fremme, kan det være en ide å lage dobbel porsjon krem, evt med pisket seterrømme eller creme fraiche. Sprøyt store rosetter på bakepapir og frys den ned. Pakk dem inn etter at de er fryst, og server dem halvtint til kald laks eller ørret.

Her finner du mange deilige retter med ørret

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her