Ørret i pakke
Foto: Ragge Strand

Ørret i pakke

Vil du overraske gjestene dine med en spennende rett skal du pakke inn ørreten som i denne retten.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen de første 8 ingrediensene i en skål. Tilsett fisken. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
  2. Sett ovnen på 175 grader.
  3. Ta 4 ark bakepapir, fold i to og skjær ut store hjerter, ca. 30 cm x 25 cm. Ta opp fisken med hullslev og plasser på høyre side av arkene.
  4. Legg grønnsakene i marinaden og rør om, slik at alt er dekket av marinade. Ta opp med hullslev og fordel på fisken.
  5. Drypp marinade over og dryss med sesamfrø.
  6. Fold over venstre siden av de 4 hjertene slik at den står over høyre siden av papiret. Fold over det ene hjørnet og fortsett å folde inntil det hele er lukket. Bruk en binders til sist.
  7. Legg på bakebrett foret med aluminiumsfolie. Stek i 15 minutter. La stå i 5 minutter før servering.

Server med kokt jasminris.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melody Favish, Oslo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her