Ørret med spansk mandelsaus
Paul Goring, TrondheimFinalist i NM for amatørkokker 2005

Ørret med spansk mandelsaus

Ørret med spansk mandelsaus er spennende rett. Inspirert av det spanske kjøkken

Fremgangsmåte

  1. Vend potetbåtene i oljen sammen med hvitløk, salt og pepper. Spre dem ut i en langpanne sammen med hvitløken og stek på 200ºC i rundt 30 minutter. Rist på pannen to-tre ganger under steketiden.
  2. Lag ertepuréen:
  3. Stek løken på svak varme i olivenoljen til den blir blank. Tilsett ertene og nok vann til at det nesten dekker. Kok opp, og la småkoke til ertene er myke. Hell av og ta vare på kokevannet. Kjør ertene og løken til en glatt puré i en food processor eller blender sammen med 2 ss av kokevannet. Tilsett mer væske hvis puréen blir for tykk. Salt, og hold den varm.
  4. Fisken:
  5. Varm opp en nonstick stekepanne til medium varme, og stek Serranoskinken i olivenoljen i omtrent to minutter. 
  6. Ta ut skinken og legg fisken i pannen med skinnsiden ned. La den steke uten å flytte på den til den er stekt 2/3 gjennom. Salt oversiden av fisken, snu den og stek videre i rundt 30 sekunder. Ta fisken ut av pannen og hold den varm.
  7. Legg skinken tilbake i pannen, tilsett sjalottløken og chilien og stek i ca. ett minutt. Hell i sherryen (eller vinen), rør litt rundt i pannen og la det redusere til det halve. Ha oppi persillen, mandlene, litt sitronsaft og en dæsj vann.
  8. Smak til med salt og mer sitron om nødvendig.
  9. Legg opp fisken, ertepuréen og potetene (uten hvitløken) på varme tallerkener, og øs sausen rundt.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Paul Goring, TrondheimFinalist i NM for amatørkokker 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her