Ørret med spansk mandelsaus
Paul Goring, TrondheimFinalist i NM for amatørkokker 2005

Ørret med spansk mandelsaus

Ørret med spansk mandelsaus er spennende rett. Inspirert av det spanske kjøkken

Fremgangsmåte

  1. Vend potetbåtene i oljen sammen med hvitløk, salt og pepper. Spre dem ut i en langpanne sammen med hvitløken og stek på 200ºC i rundt 30 minutter. Rist på pannen to-tre ganger under steketiden.
  2. Lag ertepuréen:
  3. Stek løken på svak varme i olivenoljen til den blir blank. Tilsett ertene og nok vann til at det nesten dekker. Kok opp, og la småkoke til ertene er myke. Hell av og ta vare på kokevannet. Kjør ertene og løken til en glatt puré i en food processor eller blender sammen med 2 ss av kokevannet. Tilsett mer væske hvis puréen blir for tykk. Salt, og hold den varm.
  4. Fisken:
  5. Varm opp en nonstick stekepanne til medium varme, og stek Serranoskinken i olivenoljen i omtrent to minutter. 
  6. Ta ut skinken og legg fisken i pannen med skinnsiden ned. La den steke uten å flytte på den til den er stekt 2/3 gjennom. Salt oversiden av fisken, snu den og stek videre i rundt 30 sekunder. Ta fisken ut av pannen og hold den varm.
  7. Legg skinken tilbake i pannen, tilsett sjalottløken og chilien og stek i ca. ett minutt. Hell i sherryen (eller vinen), rør litt rundt i pannen og la det redusere til det halve. Ha oppi persillen, mandlene, litt sitronsaft og en dæsj vann.
  8. Smak til med salt og mer sitron om nødvendig.
  9. Legg opp fisken, ertepuréen og potetene (uten hvitløken) på varme tallerkener, og øs sausen rundt.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Paul Goring, TrondheimFinalist i NM for amatørkokker 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her