Ostekake med blåbær
Foto: iStockphoto

Ostekake med blåbær

Alle liker ostekake Her får du oppskrift med blåbær som løfter kaken til et nytt nivå.

Fremgangsmåte

Til denne ostekaken trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter.

Knus kjeksen, gjerne i en foodprosessor eller i en morter.

Tilsett smeltet smør og kjør eller rør til du får en jevn masse.

Trykk kjeksmassen godt ned i formen - og godt opp langs kanten. Sett bunnen kaldt i kjøleskapet mens du lager kremen.
    
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten. Visp videre til du får en godt blandet, luftig krem.

Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet.

Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.

Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.

Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca. 3 timer.

Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med friske blåbær.

Her du veldig mange oppskrifter på herlige kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her