Ostekake med appelsin
Foto: Natalia Soroka

Ostekake med appelsin

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Fremgangsmåte

  1. Lag bunnen først: knus havrekjeks og bland med smeltet smør.
  2. Trykk blandingen ned i en rund form (22 cm diam) og sett den kjølig mens du lager fyllet.
  3. Fyll: Riv 1 ss av appelsinskallet på den fineste siden av et rivjern. 
  4. Del appelsinene i to og press ut saften.
  5. Varm opp appelsinsaften og smelt osten i den.
  6. Avkjøl.
  7. Visp eggedosis av egg og sukker.
  8. Bland ostemassen i eggedosisen sammen med appelsinskallet, vaniljesukkeret og sitronsaft.
  9. Løs opp gelatinen i det kokende vannet og rør den forsiktig inn i blandingen.
  10. Tilsett den piskede kremfløten, rør forsiktig sammen og hell blandingen over kjeksbunnen i formen.
  11. Kaken skal ikke stekes, men stå ca. to timer i kjøleskapet til den er stivnet.
  12. Pynt med appelsinmarmelade ved servering.

Vi byr på mange flere ostekaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her