- Lag bunnen først: knus havrekjeks og bland med smeltet smør.
- Trykk blandingen ned i en rund form (22 cm diam) og sett den kjølig mens du lager fyllet.
- Fyll: Riv 1 ss av appelsinskallet på den fineste siden av et rivjern.
- Del appelsinene i to og press ut saften.
- Varm opp appelsinsaften og smelt osten i den.
- Avkjøl.
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Bland ostemassen i eggedosisen sammen med appelsinskallet, vaniljesukkeret og sitronsaft.
- Løs opp gelatinen i det kokende vannet og rør den forsiktig inn i blandingen.
- Tilsett den piskede kremfløten, rør forsiktig sammen og hell blandingen over kjeksbunnen i formen.
- Kaken skal ikke stekes, men stå ca. to timer i kjøleskapet til den er stivnet.
- Pynt med appelsinmarmelade ved servering.
Vi byr på mange flere ostekaker
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs