Ostekake med sitrusfrukter

Fremgangsmåte

Lag bunnen først: knus havrekjeks og bland med smeltet smør. Trykk blandingen ned i en rund form (22 cm diam) og sett den kjølig mens du lager fyllet. Fyll: Riv skallet av appelsinene på den fineste siden av et rivjern. Del appelsinene i to og press ut saften. Varm opp appelsinsaften og smelt osten i den. Avkjøl. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland ostemassen i eggedosisen sammen med appelsinskallet, vaniljesukkeret og smak deg frem med sitronessens. Løs opp gelatinen i det kokende vannet og rør den forsiktig inn i blandingen. Tilsett den piskede kremfløten, rør forsiktig sammen og hell blandingen over kjeksbunnen i formen. Kaken skal ikke stekes, men stå ca. to timer i kjøleskapet til den er stivnet.

Sendt inn av Bente Eide

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her