Ostekaken med stor O
Foto: Natalia Prykhozha

Ostekaken med stor O

Den syrlige og intense solbærsmaken matcher den luftige ostekremen veldig godt. Men liker du ikke solbær, er det fullt mulig å velge en annen saft - av blåbær, bringebær, rips eller kanskje rabarbra.

Fremgangsmåte

Kjør kjeks, smør og kanel i kjøkkenmaskin. Trykk deigen ned i en liten springform, som har bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i 8 - 10 minutter. Avkjøl.
 
Kle innsiden av kantene på formen med plastfilm (for å unngå metallsmak på kaken).
 
Skill eggene, og bland eggeplommer med ost, rømme, sukker og sitronsaft. Bruk  gjerne kjøkkenmaskin. Smak til med sitronen, kanskje trengs det litt mer, kanskje litt mindre.
 
Stivpisk eggehvitene med en knivsodd salt (det gjør eggehviten stivere). Løs opp gelatinen (som har ligget noen minutter i bløt) i kokende vann.
 
Hell en liten øse av osterøren opp i gelatinen, rør godt, og tilsett dette så igjen oppi resten av osterøren - under omrøring. På denne måten unngår du  gelatinklumper i kaken.
 
Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Hell alt oppi formen. Settes kaldt i minst to timer, helst mer.
 
Geletopp:
Løs bløtlagt gelatin opp i kokende vann, tilsett saft. Settes kaldt til det begynner å bli stiv, helles forsiktig over den kalde kaken. Settes kaldt igjen til geleen har stivnet.
 
Tips:
Oppskriften kan godt dobles, og passer da til en stor springform (30 cm).
Tips:
Du kan godt bruke en annen type saft enn solbærsirup. 
 

Sendt inn av Svein Vold

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her