Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk

Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk

Ostesmørbrød kan varieres i det uendelige, også når det kommer til tilbehøret. En frisk, grønn salat er en selvfølge eller hva med en suppe?

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, honning og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 20 minutter.

Ta av platen og avkjøl.

Sprøstek baconet.

Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.

Legg på osteskiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.

Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.

Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.

Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.

Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.

Lyst til å lage et annet smørbrød?

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen