Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk
Foto: TINE

Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk

Ostesmørbrød kan varieres i det uendelige, også når det kommer til tilbehøret. En frisk, grønn salat er en selvfølge eller hva med en suppe? Sjampinjongsuppe smaker ekstra godt.

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, sukker og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 30-40 minutter.

Ta av platen og avkjøl.

Sprøstek baconet.

Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.

Legg på gulost i skiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.

Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.

Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.

Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.

Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen