Ovnsbakt alpelammecarré med filopotet, hvitløk- og baconsaus
Foto: Bent Raanes

Ovnsbakt alpelammecarré med filopotet, hvitløk- og baconsaus

Fremgangsmåte

Brun carréen i en stekepanne, ha den i en langpanne og stek den videre i ovnen i ca 15 min ved 200 grader.

Hold et øye med den. Steiketiden kan variere med tykkelsen på fileten.

La carréen hvile i ca 10 min. før du kutter den opp.

ilopotet:
Filodeig får du kjøpt i de fleste store supermarkeder eller internasjonale butikker.

Skrell potetene og pærene og kutt i biter à 1 cm. Stek litt finhakket hvitløk i smør og ha i potetene og pærene. Ha på fløte til det dekker og kok på middels varme til potetene har litt motstand.

Ta to filodeigark og legg i stjerneform. Legg ca to spiseskjeer med fløtepotet i midten.

Snurp sammen til en pose og fest med en lang tannpirker eller et grillspyd. Brun og varm i ovnen ved 160 grader.

Hvitløk- og baconsaus:
Stek løk, hvitløk og bacon i smør over middels høy varme. Tilsett rødvin og reduser til alt er kokt inn. Tilsett kraft og reduser til det halve.

Smak til med salt pepper og litt appelsinjuice.

Server carréen med filopoteten, løk, spinat, gulrot og kantarell.

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Emmas Drømmekjøkken, Tromsø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her