Ovnsbakt alpelammecarré med filopotet, hvitløk- og baconsaus
Foto: Bent Raanes

Ovnsbakt alpelammecarré med filopotet, hvitløk- og baconsaus

Fremgangsmåte

Brun carréen i en stekepanne, ha den i en langpanne og stek den videre i ovnen i ca 15 min ved 200 grader.

Hold et øye med den. Steiketiden kan variere med tykkelsen på fileten.

La carréen hvile i ca 10 min. før du kutter den opp.

ilopotet:
Filodeig får du kjøpt i de fleste store supermarkeder eller internasjonale butikker.

Skrell potetene og pærene og kutt i biter à 1 cm. Stek litt finhakket hvitløk i smør og ha i potetene og pærene. Ha på fløte til det dekker og kok på middels varme til potetene har litt motstand.

Ta to filodeigark og legg i stjerneform. Legg ca to spiseskjeer med fløtepotet i midten.

Snurp sammen til en pose og fest med en lang tannpirker eller et grillspyd. Brun og varm i ovnen ved 160 grader.

Hvitløk- og baconsaus:
Stek løk, hvitløk og bacon i smør over middels høy varme. Tilsett rødvin og reduser til alt er kokt inn. Tilsett kraft og reduser til det halve.

Smak til med salt pepper og litt appelsinjuice.

Server carréen med filopoteten, løk, spinat, gulrot og kantarell.

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Emmas Drømmekjøkken, Tromsø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her