- Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og sukker og la dem trekke i romtemperatur i 1--2 timer.
- Syltede grønnsaker:
- Rens og skjær grønnsakene i nålefine strimler (julienne) ca 10 cm lange og 2 mm tykke.
- Rens og skjær chilipepper, ingefær, sitrongress og hvitløk i bitte små terninger. Bland alt med riseddik og sukker og gi laken et oppkok. Avkjøl den og hell den over grønnsakene.
- Pepperrotkrem:
- Visp sammen crème fraîche og fløte og smak til med pepperrrot, salt og en anelse sukker.
- Du bestemmer selv hvor fast pepperrotkremen skal være alt avhengig av hvor lenge og kraftig du visper.
- Varm stekeovnen til 160 grader. Legg laksefiletene på bakepapir på stekebrett og bak dem midt i ovnen i 5--7 min.
- Anrett fisken som vist på bildet. Fisken skal være varm, grønnsaker og saus kaldt.
- Server laksen som forrett med brød til eller som hovedrett med kokte poteter.
Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du liker best dersom du ikke finner ale i oppskriften. Eksotiske krydder som chilipepper, ingefær og sitrongress blir mer og mer vanlig handelsvare også i nærbutikken.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig