Ovnsbakt laks med syltede grønnsaker og pepperrotkrem
Foto: Alf Börjesson

Ovnsbakt laks med syltede grønnsaker og pepperrotkrem

Fremgangsmåte

Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og sukker og la dem trekke i romtemperatur i 1--2 timer.

Syltede grønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i nålefine strimler (julienne) ca 10 cm lange og 2 mm tykke.
 

Rens og skjær chilipepper, ingefær, sitrongress og hvitløk i bitte små terninger. Bland alt med riseddik og sukker og gi laken et oppkok. Avkjøl den og hell den over grønnsakene.

Pepperrotkrem:
Visp sammen crème fraîche og fløte og smak til med pepperrrot, salt og en anelse sukker. Du bestemmer selv hvor fast pepperrotkremen skal være alt avhengig av hvor lenge og kraftig du visper.
 

Varm stekeovnen til 160 grader. Legg laksefiletene på bakepapir på stekebrett og bak dem midt i ovnen i 5--7 min.

Anrett fisken som vist på bildet. Fisken skal være varm, grønnsaker og saus kaldt.

Server laksen som forrett med brød til eller som hovedrett med kokte poteter.

Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du liker best dersom du ikke finner ale i oppskriften. Eksotiske krydder som chilipepper, ingefær og sitrongress blir mer og mer vanlig handelsvare også i nærbutikken.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her