Paella med sjømat i wok
Foto: Istock

Paella med sjømat i wok

Dette er en paella med masse deilige smaker. De kommer blant annet fra fisk, blåskjell og kongekrabbe.

Fremgangsmåte

  1. Du kan bruke en stor wok til denne retten, men en stor dyp stekepanne kan også benyttes.
  2. Varm oljen, ha i løk skåret i strimler, stekes lett, må ikke bli brunt. Ha i tomatsaus, hvitvin, fiskekraft, tomatpure, hvitløk i biter, champignon med kraft og krydder. Surres under lokk et par minutter.
  3. Skrubb blåskjellene. Legg til side 12-15 av de peneste skjellene. Ha resten opp i sausen og damp disse under lokk til alle skjellene er åpne.
  4. Ta skjellene ut av woken, rens ut kjøttet og legg det til side. De tomme skjellene kastes. Dette kan lages ferdig på forhånd.
  5. Varm opp sausen, ha i breiflabb skåret i tynne skiver ca 4 x 4 cm, reker, resten av blåskjellene (i skall) og ris. La dette dampe under lokk til skjellene har åpnet seg.
  6. Ha i de rensede blåskjellene, smak til med salt, pepper og server rykende varmt.

Retten er som en tykk suppe og bør serveres i dype tallerkener, gjerne med pariserloff.

Lyst til å lage en annen paella 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Gunnar Wiksten Jensen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her