Pai med skinketopping
Foto: Istock

Pai med skinketopping

En deilig pai med mye godt i og ikke minst skinke på toppen.

Fremgangsmåte

  1. Kjevle deigen ut slik at den passer paiformen.
  2. Fordel en neve tørkede erter utover paiskallet. Forstek i 10 minutter ved 180 grader.
  3. Skjær løk i meget tynne skiver og strimle dem opp. Legg i bunnen av paien.
  4. Skjær tomatene som du har renset for skinn og frø, i tynne skiver. Dryss over chili. Legg oppå løken.
  5. Pisk sammen egg og crème fraîche. Hell over paifyllet.
  6. Fordel parmesanen på toppen. Stek ved 180 grader i 25 minutter.
  7. Fres alle ingrediensene i smøret noen minutter. Og legg på midten av paien. Skru opp varmen til 200 grader. Sett inn i ovnen igjen i 10 minutter.
Server paien sammen med fersk brød samt en salat av revet issalat, avocado i skiver, agurk i terninger, grovhakkede pistasjenøtter og en dressing av 2 ss sesamolje, 1 ss hvitvinseddik og 1 ts honning.

Her finner du flere lekre paier

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette får du på Bellies - Norges beste veganske restaurant
+

Dette får du på Bellies - Norges beste veganske restaurant

På Bellies i Stavanger er det plante- og grønnsakene som bestemmer, og menyen endres først når det er slutt på sesongen. Så starter en ny fase. Med mat for magen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg
+
Ukens vin

Mini-barolo til utrolig gunstig pris på et pol nær deg

Den er også det beste kjøpet når du ikke har lyst å betale for en barolo (eller barbaresco).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff
Dagens rett

Gi rekene en bedre behandling enn bare majones og loff

En enkel, men ikke mindre smakfull skalldyrrett er hva vi kan friste deg med i dag. Rekene blir ikke de samme etter dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med dette er middagen ferdig på et øyeblikk
Dagens rett
Eggepanne med tomater og fetaost

Med dette er middagen ferdig på et øyeblikk

En eggerett er en god start på en hver uke. Ferske egg, deilige tomater og fetaost er det som trengs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London
+

De selger bare vin de liker selv, og det er suksessen bak vinbarene Noble Rot i London

Londonbaserte Noble Rot er et magasin, restaurant, vinbar og vinbutikk som passer godt inn i beskrivelsen som den britiske inkarnasjonen av Alice Waters og Kermit Lynch.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her