Pai med skinketopping
Foto: Istock

Pai med skinketopping

En deilig pai med mye godt i og ikke minst skinke på toppen.

Fremgangsmåte

  1. Kjevle deigen ut slik at den passer paiformen.
  2. Fordel en neve tørkede erter utover paiskallet. Forstek i 10 minutter ved 180 grader.
  3. Skjær løk i meget tynne skiver og strimle dem opp. Legg i bunnen av paien.
  4. Skjær tomatene som du har renset for skinn og frø, i tynne skiver. Dryss over chili. Legg oppå løken.
  5. Pisk sammen egg og crème fraîche. Hell over paifyllet.
  6. Fordel parmesanen på toppen. Stek ved 180 grader i 25 minutter.
  7. Fres alle ingrediensene i smøret noen minutter. Og legg på midten av paien. Skru opp varmen til 200 grader. Sett inn i ovnen igjen i 10 minutter.
Server paien sammen med fersk brød samt en salat av revet issalat, avocado i skiver, agurk i terninger, grovhakkede pistasjenøtter og en dressing av 2 ss sesamolje, 1 ss hvitvinseddik og 1 ts honning.

Her finner du flere lekre paier

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her