Pannerett med reinsdyr
Foto: Mari Svenningsen

Pannerett med reinsdyr

Denne reinsdyrpannen har både mye smak og er rask å lage. Tabasco setter en ekstra spiss på.

Fremgangsmåte

Del potetene i båter og rosenkålen i to. Vend dem sammen med rosenkål i olje, salt og pepper.

Legg grønnsakene i en ildfast form. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.

Reinsdyrskavet:
Stek halvtint reinsdyrskav over høy varme i panne med smør og olje til kjøttet har fått farge.

Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper og tabasco.

Fordel ferdig stekt rosenkål og potetbåter i pannen med reinsdyrskavet. Dryss over tyttebær og hakket timian.

Tips: Bruk gjerne skav fra annet vilt eller lam til denne retten. Skav lager du enkelt selv ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst.

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen