Pannestekt pigghå med sultana- og chorizosalsa, portvinskokte linser og hjerteskjellskum
Foto: Jan H. Amundsen

Pannestekt pigghå med sultana- og chorizosalsa, portvinskokte linser og hjerteskjellskum

Fremgangsmåte

Portvinskokte linser:
Linsene legges i vann gjerne natten over, skylles av i rennende kaldt vann og kokes møre i kyllingkraft med stjerneanis. Reduser portvin og eddik til det halve og kok linsene ferdige i denne reduksjonen, før servering has demi glacen i for å binde sammen linsene, smak til med salt og sitron og rør inn smøret helt til slutt.

Sultana og chorizosalsa:
Kutt alle ingrediensene i små terninger, sviss løken i en panne, ha deretter i eddiken og resten av ingrediensene, la stå på svak varme slik at smaken trekker godt ut.

Hjerteskjellskum:
Sviss løken i en panne hell over hjerteskjellkraft, kokes opp, fløten haes i og skummet smakes til med salt, pepper og sitronjuice. Juster med kald melk før oppskumming.

Sendt inn av Kari Innerå,En smak av oliven, Harstad

Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her